A kitágult hüvely egy nő életében számos területen okozhat panaszokat és sok egészségügyi vonatkozása is van, ami miatt érdemes szakember segítségét kérni.

Sérült intim részek?- Nincs mit szégyellni

Sok páciensnél közvetlenül szülés után jelentkeznek az olyan panaszok, mint például a fájdalom szexuális együttlétek közben vagy csökkent élvezet. A fő problémát tehát a szexuális élet megromlása jelenti. Ezt legtöbbször a kismedencei szerveket alátámasztó izmok szülés alatti túlnyúlását, esetleg a szeméremcsontról történő leszakadása szokta okozni, de fontos tudni, hogy egyénileg kinél hol a baj.

A tág hüvely tünetei

A tág hüvely számos kellemetlen tünettel járhat a szexuális élet romlása mellett. A probléma járhat derékfájással, alhasi húzó jellegű fájdalommal, visszatérő húgyúti fertőzésekkel, vizeletinkontinenciával vagy akár székletinkontinenciával is.

Kezelése

Nem véletlen, hogy egy egészségtudatos korban ennyiszer kerül szóba a gátizomzat. Szüléskor is ezeket az izmokat használjuk, és a terhesség, a vajúdás, a túlsúly, az erős fizikai igénybevétel testünk ezen részét terheli meg talán a leginkább. A probléma kezelésére különböző módszerek léteznek, de krónikus esetekben már csak a műtét segíthet.

A hüvelyi izmok megerősítésére érdemes különféle tornákat elvégeznünk, melyet akár fizioterápiával is kiegészíthetünk. Azonban fontos kiemelni, hogy minden páciens egyéni ellátást igényel, a medencefenék-torna is csak akkor hatékony, ha egyénre szabott, így minden esetben szükséges egy szakemberrel való konzultáció, hogy szükség van-e rekonstrukciós műtétre vagy elegendő egy lézeres kezelés, azt az adott helyzet dönti el.

A tág hüvely tünetei - kezelése

Lézeres kezelés

A hüvelyszűkítő lézeres kezelés modern, fájdalommentes, gyors megoldást nyújt a problémára. Hüvelyszűkítő/hüvelyszárazság kezelés a hüvelyfal rugalmasságának visszanyerése a fő cél, mely egy 15 perces eljárás. A kezelés nem jár mellékhatásokkal, így nincs szüksége rá, hogy szabadságot vegyen ki, hatása pedig akár az első kezelés után is érezhető lehet.

A kezelés hatására élvezetesebbé válhatnak az együttlétek és csökkenthető a hüvelyi fertőzések kialakulásának a kockázata is.

Diszkrét, személyes beszélgetésért jelentkezzen be konzultációra, ahol még többet tudhat meg a személyre szabott intimlézeres kezelésről. Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal!

Bejelentkezését Dr. Nyirády Tamás online időpontfoglaló-rendszerében tudja megtenni, a linkre kattintva erre az új oldalra fog érkezni.

Időpontot foglalok

Kapcsolódó cikkek

Tág hüvely: Mi a megoldás?

Tág hüvely: Mi a megoldás?

Tovább olvasom

Milyen esetekben alkalmazható az intimlézer?

Milyen esetekben alkalmazható az intimlézer?

Tovább olvasom

Intimlézer helyett intimtorna

Intimlézer helyett intimtorna

Tovább olvasom

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az
alábbi elérhetőségen vagy foglaljon időpontot online!

Időpontfoglalás

Keresés

Legújabb bejegyzések