A kitágult hüvely egy nő életében számos területen okozhat panaszokat és sok egészségügyi vonatkozása is van, ami miatt érdemes szakember segítségét kérni.

Sérült intim részek?- Nincs mit szégyellni

Sok páciensnél közvetlenül szülés után jelentkeznek az olyan panaszok, mint például a fájdalom szexuális együttlétek közben vagy csökkent élvezet. A fő problémát tehát a szexuális élet megromlása jelenti. Ezt legtöbbször a kismedencei szerveket alátámasztó izmok szülés alatti túlnyúlását, esetleg a szeméremcsontról történő leszakadása szokta okozni, de fontos tudni, hogy egyénileg kinél hol a baj.

A tág hüvely tünetei

A tág hüvely számos kellemetlen tünettel járhat a szexuális élet romlása mellett. A probléma járhat derékfájással, alhasi húzó jellegű fájdalommal, visszatérő húgyúti fertőzésekkel, vizeletinkontinenciával vagy akár székletinkontinenciával is.

Kezelése

Nem véletlen, hogy egy egészségtudatos korban ennyiszer kerül szóba a gátizomzat. Szüléskor is ezeket az izmokat használjuk, és a terhesség, a vajúdás, a túlsúly, az erős fizikai igénybevétel testünk ezen részét terheli meg talán a leginkább. A probléma kezelésére különböző módszerek léteznek, de krónikus esetekben már csak a műtét segíthet.

A hüvelyi izmok megerősítésére érdemes különféle tornákat elvégeznünk, melyet akár fizioterápiával is kiegészíthetünk. Azonban fontos kiemelni, hogy minden páciens egyéni ellátást igényel, a medencefenék-torna is csak akkor hatékony, ha egyénre szabott, így minden esetben szükséges egy szakemberrel való konzultáció, hogy szükség van-e rekonstrukciós műtétre vagy elegendő egy lézeres kezelés, azt az adott helyzet dönti el.

A tág hüvely tünetei - kezelése

Lézeres kezelés

A hüvelyszűkítő lézeres kezelés modern, fájdalommentes, gyors megoldást nyújt a problémára. Hüvelyszűkítő/hüvelyszárazság kezelés a hüvelyfal rugalmasságának visszanyerése a fő cél, mely egy 15 perces eljárás. A kezelés nem jár mellékhatásokkal, így nincs szüksége rá, hogy szabadságot vegyen ki, hatása pedig akár az első kezelés után is érezhető lehet.

A kezelés hatására élvezetesebbé válhatnak az együttlétek és csökkenthető a hüvelyi fertőzések kialakulásának a kockázata is.

Diszkrét, személyes beszélgetésért jelentkezzen be konzultációra, ahol még többet tudhat meg a személyre szabott intimlézeres kezelésről. Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal!

Bejelentkezését Dr. Nyirády Tamás online időpontfoglaló-rendszerében tudja megtenni, a linkre kattintva erre az új oldalra fog érkezni.

Időpontot foglalok