Az akaratlan vizeletcsepegés nagyon gyakori egészségügyi probléma a nők körében, de a férfiak is érintettek lehetnek. Az inkontinencia során akaratlanul ürül a vizelet, ami fizikai és pszichológiai nehézségeket okozhat az érintettek számára. Ez a probléma több okból is kialakulhat, ezek közül a leggyakrabbak: szülés, stressz, elhízás, túlsúly, időskor. Bármi is okozzon inkontinenciát, érdemes rá odafigyelni, hiszen a tünetek egyéb, súlyos betegségre is utalhatnak!

Az inkontinencia során akaratlanul ürül a vizelet.

Mire utalhat az inkontinencia?

A probléma típusát, mélységét és súlyosságát figyelembe véve különböző kezelési módok léteznek annak megszüntetésére, először azonban érdemes azt kideríteni, hogy mire utalhat a tünetek megjelenése.

Neurológiai betegségek: Az akaratlan vizeletcsepegés a központi idegrendszer, a perifériás idegrendszer vagy a húgyhólyag idegeit érintő betegségek tünete lehet. Ilyen betegségek például az agyvérzés, a sclerosis multiplex, a Parkinson-kór és a cukorbetegség.

Húgyúti fertőzések: A húgyúti fertőzések, például a húgyhólyaggyulladás, a prosztatagyulladás és a vesegyulladás is okozhatnak vizeletinkontinenciát.

Az inkontinencia húgyhólyaggyulladás jele is lehet.

Mi a megoldás?

Az inkontinencia kezelése a kiváltó októl függően változhat. A leggyakoribb kezelési módok a következők:

Életmódbeli változtatások: A kellemetlen tünetek enyhítésére számos életmódbeli változtatás segíthet. Például a rendszeres testmozgás, a súlycsökkentés, a megfelelő folyadékbevitel és a rendszeres hólyagürítés.

Gyógyszeres és műtéti kezelés: A leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek szájon át bevehető készítmények, amelyeknek sajnos több mellékhatása is lehet. A műtéti beavatkozás alatt általában a szalagplasztikát értjük. Maga a műtét rövid ideig tart, ám a felépülés lehet hosszabb, és néha szövődmény is előfordulhat.

Intimlézer: Ez egy új, kíméletes módszer a stressz inkontinencia kezelésére. A kezelés során lézerrel stimulálják a húgyhólyag körüli szöveteket, ami segít a húgyhólyag záróizmainak megerősítésében.

A tünetek enyhítésén a rendszeres testmozgás segít.

Amennyiben további információra lenne szüksége a lézeres kezelésről, keressen fel bizalommal elérhetőségeim bármelyikén!

Kapcsolódó cikkek

ÖT GYERMEK UTÁN IS LEHET VIZELETTARTÁSI PROBLÉMÁK NÉLKÜL ÉLNI

Tovább olvasom

A NŐK LEGNAGYOBB MUMUSA: A FELFÁZÁS

Tovább olvasom

Intimlézer helyett intimtorna

INTIMLÉZER HELYETT INTIMTORNA

Tovább olvasom

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az
alábbi elérhetőségen vagy foglaljon időpontot online!

Időpontfoglalás

Keresés

Legújabb bejegyzések