Az intimtorna minden nőnek hasznos lehet, aki az intimlézer-kezelés után egy természetesebb regenerációs módot választana. Ez egy olyan alapvető edzésmód, amelyet bár még csak kevesen ismernek és alkalmaznak, rengeteg jótékony hatása van. Segítségünkre lehet a stresszinkontinencia és a hólyaggyengeség megelőzésében is.

Intimlézer vagy intimtorna

Torna vagy intimlézer?

Az intimtorna elsősorban a gátizmok erősítésére alkalmazható. A gátizmok alulról támasztják alá a belső nemi szerveket. Emellett az urogenitális rendszer és az emésztőrendszer nyílásaival, illetve azok záróizmaival is szoros kapcsolatban állnak. Az intimtorna pozitív hatásainak listája hosszú, most nézzük meg, hogy melyek a legfontosabb területek, ha a torna jótékony tulajdonságairól van szó:

  • Inkontinencia

Szülést követően gyakori probléma az akaratlan vizeletcsepegés, mely olykor sima lépcsőzésnél, máskor akár tüsszentésnél vagy köhögésnél is előfordulhat. Ezek a tünetek kellemetlenné tehetik a mindennapokat. Jó hír azonban, hogy az intimlézeres beavatkozást követő rendszeres intimtorna alkalmazásával akár teljesen megszüntethetők a tünetek.

  • Intim együttlét

A hüvely sajnos több tényező hatására is képes veszíteni rugalmasságából, mely a szexuális élet romlásához vezethet. A torna hatására a hüvelyfal visszanyeri feszességét, amely segít visszahozni az intim együttlétek élvezetességét.

Az intimtorna pozitív hatásai
  • Felépülés intim műtét után

Amennyiben intimlézeres műtétre kerül sor, a gyorsabb és hatékonyabb gyógyulás érdekében érdemes intim tornagyakorlatokat végezni.

  • Szülés-felkészítés

A torna által megedzett izmok könnyebben és gyorsabban regenerálódnak a szülés után. További pozitív hatása, hogy olyan relaxációs technikákra is megtanít, amely segítségünkre lehet a vajúdás és a szülés alatt is.

Ezt a gyakorlatot alkalmazza

Ahogyan arról már egy korábbi blogomban is írtam, az intimlézer-kezelés mellett számos módszer létezik, amely a hüvely regenerálódását segíti elő.

A Kegel-gyakorlatok előnye azonban az, hogy nem igényelnek semmilyen eszközt, ráadásul otthon, napszaktól függetlenül, bármely tevékenység közben végezhetők. Nagyon fontos, hogy ezeket a gyakorlat típusokat üres hólyaggal, többféle testhelyzetben érdemes alkalmazni kivitelezni.

Az intimtorna akkor a leghatásosabb, ha a gyakorlatokat emelkedő ismétlésszámmal, napi rendszerességgel végezzük.

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen fel bizalommal!

Kapcsolódó cikkek

Egyéb, hüvely regenerálódását segítő módszerek

Egyéb, hüvely regenerálódását segítő módszerek

Tovább olvasom

Tág hüvely: Mi a megoldás?

Tág hüvely: Mi a megoldás?

Tovább olvasom

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az
alábbi elérhetőségen vagy foglaljon időpontot online!

Időpontfoglalás

Keresés

Legújabb bejegyzések