Szabadalmaztatott csúcstechnológia az esztétikai nőgyógyászatban

Dr. Nyirády Tamás szülész-nőgyógyász adjunktus

Főoldal » Dr. Nyirády Tamás

Dr. Nyirády Tamás

Azt hiszem, az, hogy orvosi pályára léptem, teljesen természetes volt az én hátteremmel. Édesapám nagybátyja annak idején a négy, akkoriban Kecskeméten praktizáló orvos egyike volt. Bár nem ismertem, mert hamarabb meghalt, mint ahogy megszülettem, azt tudtam róla, hogy abban a házban élt és dolgozott, ahol én is felnőttem. Szakmáját pedig többen is tovább vitték a családomból: édesapám nőgyógyász, édesanyám fogorvos, a nagybátyám pedig traumatológus lett. Így nem volt kérdés, hogy én is az orvosegyetemre megyek. Egyébként is szeretek segíteni, ahol csak tudok: ha például az út szélén meglátok egy lerobbant autót, hacsak nem sietek, biztos, hogy megállok. Az orvoslás pedig számomra elsősorban erről szól: segíteni az embereken.

Mivel szeretem a gyerekeket, egy ideig gondolkoztam azon is, hogy gyermekgyógyász legyek, végül azonban édesapám után én is a nőgyógyászatot választottam. Azért szeretem ezt a szakmát, mert itt főleg az élettel találkozunk, a születéstől kezdődően végig kísérem egy nő életét, segítek abban, hogy sokáig minél teljesebb életet élhessen. Ritka a lelket terhelő súlyos, esetleg életet veszélyeztető állapot, így a munka jórészt örömöt ad. A fertilis korban sokszor a velem való találkozás az egyetlen orvossal való kapcsolat. Nálam jelentkeznek pl. anyagcsere problémákból adódó vérzészavarral, bőrproblémákkal, fertilitási gondokkal, melynek hátterében sokszor nem is nőgyógyászati, hanem az egészségtelen életmód következtében kialakult általános anyagcsere rendellenességek állnak.

Amikor továbbfejlesztettem rendelőmet, arra törekedtem, hogy olyat csináljak, amivel más nem foglalkozik. Így kezdtem el a lézerrel foglalkozni. Több mint 20 éves szülész-nőgyógyász tapasztalattal egy 90 éve működő, frissen felújított rendelőben várom a gyógyulni vágyókat. Általános szülészeti és nőgyógyászati praxisom mellett legújabb fejlesztésként kezdtem alkalmazni a Fotona cég Erbium:YAG lézerberendezését. Nagyon fontosnak érzem, hogy ezzel kapcsolatban is folyamatosan képezzem magam, évente többször is eljárok a Fotona által szervezett kongresszusokra, hogy ne csak a saját tapasztalataimmal és eredményeimmel tudjak gazdálkodni, hanem sokkal nagyobb rálátásom legyen a témára. Talán ennek is köszönhető, hogy bár mostanra nem egyedi ez a szolgáltatás, mégis az egész országból jönnek hozzám a páciensek.

Számomra különösen fontos, hogy pácienseim ne csak orvosi szempontból gyógyuljanak, hanem önbecsülésük, életminőségük is kiváló legyen, mindezt nemcsak kórházi kezeléssel és hosszas lábadozással elérve, hanem a leginnovatívabb módszereket alkalmazva.

Örülök, hogy egy forradalmian új, teljesen fájdalmatlan, lényegében mellékhatásmentes, diszkrét intimlézeres eljárást ajánlhatok betegeimnek, ami az országban és a világban is csak kevés helyen érhető el.

Tanulmányaim

Kecskeméten születtem, és általános és középiskolai tanulmányaimat is itt – a Zrínyi Ilona Általános Iskolában és a Bányai Júlia Gimnáziumban – folytattam.
Egyetemi diplomámat Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szereztem, majd Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán helyezkedtem el, itt szakvizsgáztam 1999-ben, és azóta is itt dolgozom.

A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság „A” szintű ultrahangos vizsgájával rendelkezem.

Az elmúlt 20 évben Orvos Közgazdász és Angol-Magyar Szakfordító diplomát is szereztem.

Elvégeztem az Európai Szexuál Medicina Társaság akkreditált képzését (Oxford 2008), majd ebből szakvizsgát is tettem (Amsterdam 2012), mely végzettséggel Szexuál Medicina Szakemberré váltam, így nemcsak a szebbik nem, hanem a párok férfitagjainak szexuális zavarait is orvosolhatom.

A koronavírus időszakát is arra használtam, hogy minden, engem érdeklő webináriumot végighallgattam, akár angol, német vagy magyar nyelven rendezték. Tovább szeretnék fejlődni ultrahang-diagnosztikában is, illetve szeretnék továbbra is segíteni azokkal a klinikai vizsgálatokkal pácienseimnek, melyeknek köszönhetően már a gyógyszerpiacra kerülés előtt tesztelhetik a legújabb készítményeket. Nemsokára egy új típusú fogamzásgátló tabletta kipróbálásában veszek részt, valamint egy fogamzásgátló tabletták mellékhatásait kivédő készítmény klinikai vizsgálatát is végezni fogom.

Nemzetközi szakmai tapasztalat

Tanulmányaim és utazásaim során több kórházban is megfordultam a világon.

 • Tanulmányaim során lehetőségem volt Németországban Heidenheimben és az Egyesült Királyságban Cardiff mellett is szakmai gyakorlatot szerezni.
 • A szakvizsgámat megelőzően az Egyesült Királyságban sebészeti osztályon, Ausztráliában Sydneyben pedig a Nőgyógyászati Onkológián szerezhettem 2-2 hónap szakmai tapasztalatot.
 • Indiában Benareszben egy leprakórház munkájába nyertem betekintést.
 • Hong-Kongban a nőgyógyászati onkológiai osztályt látogattam meg.
 • Szingapúrban a világ legnagyobb Női és Gyermekkórházában is bepillanthattam az ott folyó munkába.
 • 2016 júniusában egyhetes tanulmányút keretében Németországban, Karlsruheben egy magán nőgyógyászati és tradicionális kínai orvoslás praxisban figyelhettem a kezeléseket, valamint aktívan bekapcsolódhattam a Giesseni Egyetem Nőgyógyászati Klinikájának munkájába.
 • Büszke vagyok arra, hogy nyelvismeretemnek és innovatív szellememnek köszönhetően számos új gyógyszer klinikai vizsgálatában vettem részt, melyek közül több már sikeres készítmény lett. Ezen munkám során nemcsak új gyógyszerek hatásmechanizmusát, de Magyarországon kevésbé vagy egyáltalán nem használt eljárásokat, protokollokat kellett elsajátítanom és a gyakorlatban alkalmaznom.

Nemzetközi konferenciák

Nagyon lényegesnek tartom, hogy ne csak magyar, hanem nemzetközi kongresszusokon is részt vegyek, ott világújdonságokról halljak és ezen tudásomat betegeim javára fordítsam. Az elmúlt időszakban az alábbi konferenciákon vettem részt:

 • Nemzetközi Nőgyógyász Társaság Kongresszusa 2006-ban Kuala Lumpurban és 2012-ben Rómában.
 • Az Európai Szexuál Medicina Társaság kongresszusain többször is (Brüsszel, Milánó, Malaga, Amszterdam, Isztambul).
 • 2015-ben az Európai Nőgyógyászati Endoszkópos Társaság (ESGE) kongresszusa
 • Az alsó húgyúti betegségek, inkontinencia témakörében 2008-ban Madridban és 2014-ben Brüsszelben is nemzetközi szakkongresszuson szélesíthettem látókörömet.

Személyes konzultációra kérjen időpontot online, vagy hívjon az alábbi telefonszámon!

+36 30 955 4703