Szabadalmaztatott csúcstechnológia az esztétikai nőgyógyászatban

A kor előrehaladtával, terhességek, szülések következtében a hüvely fala megereszkedik, veszít rugalmasságából. Tágasság érzet alakul ki, örömtelenné válnak az intim együttlétek. Intimlézeres kezeléssel ezek a tünetek nagyon hatékonyan kezelhetők.

A hüvely kitágulásának több oka is lehet. Az egyik ilyen a terhesség és szülés nagyon megterheli a hüvelyt és a környező szöveteket. A szervezet öngyógyító folyamatai ilyenkor már sokszor nem képesek teljes mértékben regenerálódni. A nők nagy részénél sajnos a szövetek soha nem térnek vissza a szülés előtti állapotba. További oka a hüvely kitágulásának a menopauza. Ekkor csökken az ösztrogéntermelés, kevesebb kollagén termelődik, ennek következtében a szövetek elvékonyodnak, a nyálkahártya kiszárad, ami a gyulladások gyakori kialakulásához, illetve a hüvely tágulásához vezet.
A szakirodalom további lehetséges okokat is nevesít. Ezek az alábbiak:

 • Súlyos lefolyású betegség, méheltávolítás, kemoterápia
 • Nagymértékű testsúlyváltozás
 • Krónikus székrekedés
 • Krónikus köhögés
 • Nagy megerőltetéssel járó munka, sport tevékenység
 • Olyan otthoni tevékenység, ami folyamatosam nehéz dolgok emelésével jár

A hüvely izomból álló szerv, így ha teszünk érte, akkor tágulás után újra feszes lehet. Kezdetben megoldás lehet hüvelyizom-erősítő gyakorlatok végzése, az intimtorna. Ha a panaszok nem enyhülnének lehetőség van hüvelyplasztikára vagy intimlézeres kezelésre. A hüvelyplasztika során műtéti beavatkozással kezelik a problémát. A ma létező legmodernebb megoldás a lézeres hüvelyszűkítés, amely egy fájdalommentes, gyors, műtét nélküli eljárás, és melynek hatása azonnal érzékelhető.

Központunkban a ma ismert legmodernebb technológiát alkalmazzuk az intimlézeres kezelések során. A Fotona Smooth Er:YAG lézersugarának hőhatása stimulálja a kollagén rendeződést és termelődést a hüvelycsatorna szöveteiben. Ennek eredményeként zsugorodik (feszesedik) a hüvelyfal és ez a hüvely szűkülését eredményezi.

A hüvelyszárazság leggyakoribb tünetei a sürgető vizelési inger, az égető, viszkető érzés az intimterületen, a húgyúti fertőzések gyakoribbá válása, a vizelettartási zavar megjelenése, az együttlét során fellépő fájdalom. Intimlézeres kezeléssel ezek a tünetek hormonkészítmények hosszú távú alkalmazása nélkül, nagyon hatékonyan kezelhetők.

A hüvelyszárazság akkor alakul ki, ha a női szervezetben csökken az ösztrogén hormon termelődése. Ez jellemzően a menopauzát követően vagy a szoptatás ideje alatt következhet be. Ennek eredményeként a hüvely fala sorvad, elvékonyodik, nedvességtermelő képessége csökken.

Enyhe panaszok esetén a különböző hüvelyi hidratáló krémek segíthetnek. Súlyosabb esetekben az ösztrogén gyógyszeres úton történő pótlására, kezelésre lehet szükség. Az ösztrogén gyógyszeres úton való pótlása történhet ösztrogéngyűrűvel, ösztrogéntablettával, vagy hüvelyi ösztrogénkrémmel. Amennyiben nem szeretne, vagy nem lehet hormontartalmú készítményeket igénybe venni, úgy a ma elérhető legkorszerűbb eljárás a hüvelyszárazság megszüntetésére a lézeres kezelés. Ennek során egy lézersugár stimulálja a hüvelyben a kollagénképződést és ezzel megindul a hüvelyfal regenerálódása. A kezelés gyors és teljesen fájdalmatlan.

Az Er:YAG lézerterápia egy olyan szabadalmaztatott, nem invazív, hormonmentes eljárás, mely a hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit kiváltó állapotot szünteti meg. A lézersugár hatására a hüvelyhám szerkezete megváltozik. A hüvelyfal eredeti állapotára megvastagodik, rugalmassága visszatér. A kezelés két alkalmat jelent, mely között egy hónap szünet telik el. Egy kezelés 15 percet vesz igénybe, mely idő alatt Ön semmilyen kellemetlenséget, fájdalmat nem érez. A beavatkozás után egy-két napig érezhető hüvelyi diszkomfort, mely általában 2 napon belül elmúlik. A kezelés után nem szükséges megszakítania napi rutinját, néhány nap múlva pedig már a kedvező hatásokat észleli.

Az inkontinencia vizelettartási zavart jelent. Ennek több fokozata van. A legenyhébb, ha erős hasprés hatására (például tüsszentés, köhögés) történik akaratlan vizeletcseppenés. Ennél kellemetlenebb problémáról beszélünk, ha már kisebb erőfeszítésre (például sportoláskor, lépcsőzéskor) is akaratlanul távozik vizelet. Az inkontinencia legsúlyosabb esetén nyugalmi állapotban is fellépő vizelettartási képtelenséget, akaratlan vizeletcsorgást értünk.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

A vizelettartási zavarok több csoportját is megkülönböztetjük:

 • Stressz inkontinencia: Nehezebb tárgyak emelésekor, köhögéskor, tüsszentéskor, sportolás következtében létrejövő akaratlan vizeletvesztés. Ebben az esetben a hasűri nyomás fokozódására jelentkezik vizeletcsepegés. Ez a hasűri nyomás a terhesség ideje alatt is jelentkezhet. Ha a gátizomzat ennek a nyomásnak nem tud ellenállni, elcseppenhet a vizelet. A nők nagy része először a terhesség és szülés kapcsán, valamint a változó korban észleli. Az összes inkontinencia közül ez a típus a leggyakoribb.
 • Sürgősségi vagy késztetéses (ún. urge) inkontinencia: Ebben az esetben hirtelen vizelési inger lép fel, melyet a betegnek kontrollálnia kell. Ez általában nem sikerül, mert az inger annyira erős, hogy a fellépésekor már túl késő. Ebben az esetben nem megfelelő az agy által leadott ingerek és a húgyhólyag működése közti összehangoltság. A problémának sokszor idegrendszeri oka van, de lehet gyulladás következménye is.
 • Funkcionális inkontinencia: Valamilyen ok (például mozgásképtelenséget eredményező tényező vagy szellemi teljesítményt érintő állapot) miatt a beteg nem képes időben elérni a mellékhelységet.
 • Reflex-inkontinencia: Sérülés (agyi károsodás vagy a gerincvelő sérülése) miatt zavar áll be a hólyagműködés szabályozásában, akaratlagos irányítása megszűnik. Úgy működik, mint a szobatisztaságtól még nagyon messze álló csecsemők esetében.
 • Túlfolyásos inkontinencia: A húgyhólyag gyenge izom-összehúzódása vagy valamilyen elzáródás miatt következik be akaratlan vizeletszivárgás. A húgyhólyag fala összehúzódásra képtelen, nem tudja megtartani a benne összegyűlt folyadékmennyiséget. A hólyagban uralkodó nyomás folyamatos csöpögést okoz, a vizelet egyszerűen túlcsordul.
 • Kevert inkontinencia: a vizelet inkontinencia több típusa egyszerre van jelen.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

Átmenetileg tapasztalt vizelettartási nehézségek esetén a háttérben általában étkezési szokások (koffein, alkohol, kevés folyadékbevitel), illetve bizonyos gyógyszerek állhatnak. Tartós inkontinencia esetén általában – valamilyen esemény hatására bekövetkező (terhesség, hólyaggyulladás, -sérülés) – anatómiai eltérés okozhat vizelet visszatartási gondokat.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

Stressz inkontinenciára gyanakodhatunk, ha nehezebb tárgyak emelésekor, köhögéskor, tüsszentéskor, sportolás következtében vagy akár lépcsőn járáskor akaratlan vizeletvesztést tapasztalunk.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

Enyhe tünetek esetén sokat segíthet az életmódváltás, a rendszeres testmozgás (különösen a gátizom területén végzett tornagyakorlatok), valamint a helyes táplálkozás. A gyógyszeres kezelések során szájon át bevehető, hormonpótló készítményeket kap a beteg. Lehetőség van műtéti beavatkozásra is. A ma létező legkorszerűbb eljárás az inkontinencia megszüntetésére a lézeres kezelés. Ez a fajta gyógyító eljárás nem számít műtétnek, gyors és fájdalommentes kezelés, mely nem jár utógondozással.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

A Fotona 2940 nm hullámhosszon működő Er:YAG non-ablatív lézersugarának hőhatása stimulálja a kollagén-rendeződést és -termelődést a hüvelycsatorna szöveteiben. Ennek eredményeként vastagodik (feltöltődik) a hüvelyfal és ez megerősíti, alátámasztja a hólyagalapot, kijavítva a megváltozott anatómiai helyeztet, ami a vizeletvesztést okozza.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

A méhsüllyedés leggyakoribb tünetei közé tartozik a kismedence tájékán érzett állandó nyomásérzet, a derékfájás, az állás vagy járás közben érzett húzó érzés. Fájdalommal járhat a vizelet- és székletürítés. Méhsüllyedés esetén kellemetlenné válnak a szexuális együttlétek, továbbá a páciens a hüvelyből kitüremkedő duzzanatot érezhet.

Méhsüllyedést okozhat többszöri, nehéz hüvelyi úton történő szülés, menopauza után bekövetkező ösztrogénszint-csökkenés, túlsúly, illetve a hasüreg nyomását növelő állapotok (például krónikus köhögés, székrekedés során történő feszítés, hasüregben fellépő folyadék felhalmozódás). A kismedencei izmok gyengülése, továbbá ezen a területen végzett műtétek is hozzájárulhatnak méhsüllyedés kialakulásához.

A kezelés egy olyan szabadalmaztatott Er:YAG lézer eljárás, melynek során ambulanter, speciális előkészületet nem igénylő módon teljesen fájdalmatlanul vérzés, vágás, varrás nélkül a lézersugár termikus hatását kihasználva a hüvelyfalban kollagén-újraképződés jön létre, melynek hatására a hüvelyfal megerősödik, ezzel megemelkedik a hólyagalap, valamint javul a méh helyzete. A panaszok az első kezelés után csökkennek, de a tartós és megnyugtató eredményhez 3 kezelés szükséges egy-egy hónap szünettel. Egy kezelés 15 percet vesz igénybe, mely idő alatt Ön semmilyen kellemetlenséget, fájdalmat nem érez. A beavatkozás után egy-két napig érezhető hüvelyi diszkomfort, mely általában 2 napon belül elmúlik. A kezelés után nem szükséges megszakítania napi rutinját.

A páciensek többsége általában szülést követően kezd kellemetlen intim tüneteket tapasztalni, ám indokolt esetben akár már 18 éves kortól igénybe vehető a kezelés.

Inkontinencia-kezelést megelőzően – célzott kérdésekkel – mindenképpen érdemes kideríteni, milyen inkontinenciáról van szó. Vannak ugyanis olyan esetek (például idegi diszfunkció által, gerincsérülésből, gyógyszeres kezelés mellékhatásából eredő vizelettartási zavar, késztetéses inkontinencia), melyek gyógyítására nem alkalmazható lézeres kezelés. (Ebben az esetben más terápia indokolt.)

A szakirodalom nevesít olyan eseteket, melyekben nem javasolt a kezelés (Er:YAG lézer) elvégzése. Ezek az alábbiak lehetnek:

 • Húgyúti fertőzések (UTI)
 • Sérülések vagy vérzés a kezelendő szövet tájékán (hüvelytornác és az elülső hüvelyfal)
 • Az alábbi húgyúti rendellenességek valamelyike:
  • túlzott hólyagkapacitás (<300 cc),
  • ürítés utáni maradék >50 cc,
  • görcsös húgyhólyag,
  • vesicoureteralis reflux (VUR),
  • húgyhólyagkövek,
  • húgyhólyag-daganatok,
  • húgycsőszűkület és hólyagnyak-szűkület
 • Abnormális sebképződés
 • A kezelt terület fertőzése vagy gyulladása
 • Napsugárzás túlzott hatása (lebarnult bőr)
 • Fotoszenzitivitási rendellenességi előtörténet vagy fotoszenzitivitás gyógyszeres kezelése
 • Várandósság
 • Az ivarmirigyek besugárzása
 • Cukorbetegség
 • Kollagén- és kötőszöveti rendellenességek
 • Sebgyógyulási és sebképződési rendellenességek
 • Véralvadási rendellenességek
 • Szív- vagy tüdőbetegség
 • Érproblémák (ideértve az általános keringési zavarokat is)
 • Endokrin rendellenességek
 • Magas vérnyomás
 • Kóros elhízás
 • Epilepszia
 • Lázas állapot
 • Vastartalmú étrend-kiegészítők szedése vagy véralvadásgátló terápia
 • Súlyos akne kezelésére szolgaló gyógyszer szedése 6 hónapon belül
 • Szervezeti vagy orális antifungális terápia 6 hónapon belül
 • Vazodilátorok használata
 • Aranyterápia
 • Inzulinfüggő cukorbetegség (a háziorvos írásos hozzájárulása szükséges)
 • Rák a kezelendő területen
 • Autoimmun rendellenességek, pl. lupusz
 • Korábbi rohamok
 • Herpes simplex fertőzés a kezelt területen
 • A kezelendő terület megjelenítésének lehetetlensége
 • Rosszindulatú preoperative szövettani lelet
 • A diagnózissal összeegyeztethetetlen anatómiai észrevételek

Nem, mert a lézernyaláb elnyelődne a vér víztartalmában, így nem jutna el a megfelelő hatékonysággal a hüvelyfalba.

Tampont a kezelést követően 2-3 nap elteltével lehet újra használni.

Igen. A spirálszálat a kezelőfej végén levő tükör kitakarja, így ez nem zavarja a kezelést.

Amennyiben fogamzásgátló készítményt szed, kérjük, egyeztessen erről a konzultáció során a kezelőorvosával. Bár eddig ilyen jellegű panasz nem dokumentált, nem érkezett, több fogamzásgátló készítmény is okozhat fotoszenzitivitást.

Az intimlézeres kezelést követően érdemes 1-2 napig kerülni az ülőfürdőt, uszodát, szaunát.

A kezelések időpontját, így a következő kezelés időpontját is orvosával egyeztetve fogják kiválasztani. A két kezelés közt eltelt idő egyénenként változhat, de általában 2-4 hetet kell várni.

A Fotona intimlézeres kezelések eredményességét klinikai kutatások is bizonyítják:

 • A RenovaLase® hüvelyszűkítő hatását a páciensek 97%-a értékelte pozitívnak, 58%-uknál az orgazmus készség is javult. Átlagosan 17%-kal lett szűkebb a hüvelycsatorna.
 • Az IncontiLase® kezelést igénybevevők csaknem 70%-a tünetmentes 120 nap elteltével. A kezelést követően 120 nappal a páciensek 94%-a jelentős javulásról számolt be, 68%-ának pedig teljesen megszűnt a vizeletvesztése.

Az intimlézeres kezelés, különösen a Fotona Smooth Er:YAG lézere gyengéd, gyors és fájdalommentes eljárás. Mint minden az orvoslásban használt eszköznek, készítménynek, ennek is lehetnek azonban mellékhatásai. A szakirodalom az alábbi tényezőket nevesíti:

 • Sebesedés (hipertrofikus, atrofikus)
 • Elhúzódó sebgyógyulás
 • Tartósan fekélyes területek
 • Vérzés
 • Enyhe bőrpír, amely néhány napig megmaradhat.
 • Felületi égési sérülések, néha hólyagosodással együtt.
 • Tranziens hipo- vagy hiperpigmentáció
 • Enyhe vagy legfeljebb közepes kényelmetlenség, illetve fájdalomérzet a kezelés során
 • Véraláfutás
 • Fájdalom
 • Ernyedtség
 • Fertőzés
 • Ödéma
 • Elszíneződés
 • Paresztézia
 • Eritéma
 • Szabálytalan kontúr, deformációk
 • Részleges bőrerózió
 • Húzódó érzés
 • Hemosiderin elszíneződés
 • Intenzívebb hüvelyfolyás
 • Kiújult vizeletinkontinencia

Sem előkészület, sem utókezelés nem szükséges. Kivétel ez alól a RenovaLase® (atrófia, hüvelyszárazság) kezelése. Hüvelyszárazság esetén előkezelés szükséges, ugyanis az Er:YAG  vízben való elnyelődése nem lehetséges egy vízmentes hüvelyfalban. Ezért kezelés előtt a hüvely víztartalmát meg kell növelni. Ez egy lokálisan alkalmazott ösztrogén készítménnyel történik, mely előkészület ideje az atrófia függvényében 2-4 hét.

Kiegészítő gyógyszer szedésére nincs szükség.

Kivételt képezhet ez alól, ha kevert típusú inkontinencia kezelésére van szükség, ez esetben az ideális hatás eléréséhez szükség lehet kiegészítő gyógyszerkészítményre, melyet a személyre szabott terápiában határozunk meg.

Ugyanakkor C-vitamin szedése javasolt, mert a vitamin katalizálja, segíti a kollagén újratermelődését.

A szülést követően legkorábban 6 héttel lehet igénybe venni az intimlézeres kezelést.

2-3 nap elteltével bármilyen tevékenység folytatható (szexuális élet, termálvíz, ülőfürdő, stb). Az általunk alkalmazott lézer egyedülálló non-ablatívitása miatt nem sérül a hüvelyfal felszíne.

A kezelés gyors és fájdalommentes. Akár egy ebédszünetben elvégezhető, nincs szükség szabadság kivételére. Amennyiben az intimlézeres kezelést választja, nem esik ki a munkából, napi tevékenységét, rutinját nem kell megszakítania. A kezelés nem műtéti eljárás, így nincs metszés, nincs altatás, nincs vérzés, sem varrás.

Szolgáltatásaink árairól és tartalmáról az alábbi linken tájékozódhat.

Töltse ki tesztünket, melyből kiderül stressz inkontinenciára utalnak-e tünetei!

Szolgáltatásaink árairól és tartalmáról az alábbi linken tájékozódhat.

Szolgáltatásaink árairól és tartalmáról az alábbi linken tájékozódhat.

Szolgáltatásaink árairól és tartalmáról az alábbi linken tájékozódhat.

A Hírös Intimlézer Központban jelenleg csak készpénzzel tudja szolgáltatásunkat igénybe venni.

Részletfizetésre egyelőre nincs lehetőség.

A Fotona Smooth Er:YAG lézerterápia egy olyan szabadalmaztatott, nem invazív, hormonmentes eljárás, mely az intim területeket érintő (inkontinencia, hüvelyszárazság, hüvelytágasság, méhsüllyedés) kellemetlen tüneteket kiváltó állapotot megszünteti. A Fotona 2940 nm hullámhosszon működő Er:YAG non-ablatív lézersugarának hőhatása stimulálja a kollagén-rendeződést és -termelődést a hüvelycsatorna szöveteiben. Ennek eredményeként zsugorodik (feszesedik) a hüvelyfal.

Tanulmányok bizonyítják, hogy csaknem 100%-ban megszűnik a hüvelyszárazság, a hüvelyi komfortérzet fokozódik, a szexuális élet javul, fájdalmatlanná válik. Egy a közelmúltban megjelent tanulmány szerint a hüvelyszárazság kezelésében a RenovaLase® terápia hatékonyabb volt, mint a hormonkezelés.

Az intimlézeres kezelés általában két, esetenként három alkalmat jelent, mely között 2-4 hét szünet telik el. Egy kezelés általában 15 percet vesz igénybe, mely idő alatt Ön semmilyen kellemetlenséget, fájdalmat nem érez. A beavatkozás után egy-két napig érezhető hüvelyi diszkomfort, mely általában 2 napon belül elmúlik. A kezelés után nem szükséges megszakítani napi rutinját, néhány nap múlva pedig már a kedvező hatásokat észleli.

Nem, a kezelés fájdalommentes. Nagyon ritkán, bizonyos esetekben apró kellemetlenséget érezhet a páciens.

Nem. A kezelést követően 1-2 napig érezhet diszkomfortot. Az általunk alkalmazott lézer egyedülálló non-ablatívitása miatt nem sérül a hüvelyfal felszíne.

Az intimlézeres technológia nem műtéti eljárás. Nem igényel sem előkészületet, sem utógondozást. Nagyon gyors, fájdalommentes. Nincs altatás, metszés, varratszedés. Nincs vérzés. A szervezet számára sokkal kevésbé megterhelő. Az eredmény pedig ugyanolyan hatékony, mint a műtéti eljárás esetében. Tanulmányok bizonyítják, hogy csaknem 100%-ban megszűnik a hüvelyszárazság, a hüvelyi komfortérzet fokozódik, a szexuális élet javul, fájdalmatlanná válik. Egy a közelmúltban megjelent tanulmány szerint a hüvelyszárazság kezelésében a RenovaLase® terápia hatékonyabb volt, mint a hormonkezelés.

Jelenleg Magyarországon két intimlézeres eljárás érhető el az érdeklődők számára. Az egyik CO2-lézerrel, a másik a Fotona Smooth Er:YAG lézeres technológiájával működik. A Hírös Intimlézer Központ a Fotona által szabadalmaztatott Smooth technológiát alkalmazza Er:YAG lézerrel.

A lézereket összehasonlítva azt mondhatjuk, hogy mind az Er:YAG lézer, mind a CO2 lézer ablatív, az Er:YAG lézer azonban sokkal jobban elnyelődik a vízben, ezért nem éget.

Az, ami igazán megkülönbözteti a két Magyarországon elérhető lézeres eljárást, az a Fotona által szabadalmaztatott SMOOTH technológia, melynek köszönhetően képes a világon egyedülálló módon non-ablatív nőgyógyászati lézert létrehozni. Az, hogy non-ablatív, azt jelenti, hogy nem keletkezik direkt behatás, azaz nem keletkezik sérülés a nyálkahártyán.

A SMOOTH technológiának köszönhetően

 • elérjük a kollagén denaturáláshoz szükséges hőfokot (62-63 Celsiuson dolgozunk fájdalommentesen), ugyanakkor nem éget,
 • mivel non-ablatív, ezért nem kell tartani a hüvely nem steril mivolta miatt a fertőzéstől,
 • nem fáj, nincs szükség érzéstelenítésre, előkészületekre.

Bejelentkezni online az alábbi linkre kattintva, és telefonon a +36 30 305 4798 számon lehet. Online bejelentkezés esetén a pontos időpont-egyeztetés céljából keressük Önt a megadott elérhetőségein, ezért kérjük, pontosan töltse ki az űrlapot.

Előzetes időpont-egyeztetés alapján akár hétvégén vagy késő este is lehetőség van a kezelésre.

Igen, kérjük, hogy konzultációhoz minden esetben kérjen időpontot. Bejelentkezni online az alábbi linkre kattintva, és telefonon a +36 30 305 4798 számon lehet. Online bejelentkezés esetén a pontos időpont-egyeztetés céljából keressük Önt a megadott elérhetőségein, ezért kérjük, pontosan töltse ki az űrlapot.

A konzultáció során először egy részletes anamnézis felvételre kerül sor. Itt beszélünk többek között a tapasztalt tünetekről, panaszokról is. Ezt követi egy általános nőgyógyászati vizsgálat. Végül az eredmények függvényében döntés születik a kezelési tervről. A konzultáció során a vizsgálat és a tünetek összegzését követően megbeszéljük a páciens elvárásait és részletesen bemutatjuk az orvosszakmai lehetőségeket.

Az intimlézeres kezelések pontos menetéről az alábbi linkre kattintva, a videóban talál pontos információt.

Igen, van. Ingyenes parkolási lehetőség a rendelő közelében az alábbi két helyen található:

 • Pacsirta utcában (Hírös Intimlézer Központtal szemből egyirányú)
 • A közeli bevásárlóudvar (Diego, Sever center) parkolójában