Nagy örömömre szolgál, hogy az intimlézer formájában egy forradalmian új és fájdalommentes kezelést nyújthatok pácienseim számára, ám az intimlézeres kezelés használata előtt, vagy annak kiegészítő kezeléseként – alkalmanként – érdemes az alább felsorolt orvostechnikai eszközök közül is válogatni. Számos készítmény áll rendelkezésre, melynek segítségével jelentős javulás érhető el a hüvelyfal regenerálódásában és a stressz inkontinencia kezelésében.

Figyelem! Az alábbi termékek alkalmazása előtt mindenképpen konzultáljon nőgyógyászával és olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót!

Ovestin – hormonpótló krém

A menopauza során a szervezetben csökken az ösztriol nevű, női nemi hormon termelődése, ezáltal olyan kellemetlen tüneteket idézve elő, mint a hüvelyi irritáció, hőhullámok, vizelettartási nehézség, vagy a visszatérő húgyúti fertőzések.

Az Ovestin hormonpótló krém ösztriol tartalmával képes részben pótolni a hormon természetes termelődését, ezáltal csökkentve a tüneteket és a diszkomfortérzetet.

Cikatridina – hormonmentes hüvelykúp hüvelyszárazság ellen

A Cikatridina hormonmentes hüvelykúp hüvelyszárazság esetén használható, mivel hialuronsav tartalma segít a kiszáradt szöveteket feltölteni nedvességgel. Ezenkívül olyan kivonatokat tartalmaz (aloe vera, teafa, körömvirág, ázsiai gázló), melyek közül mindegyik hatékony gyulladáscsökkentő és szövetregeneráló hatású.

Hüvelyszárazság minden életkorban előfordulhat, a probléma nem mindig hormonális eredetű, így nem minden esetben javallott a hormontartalmú eszközökkel való kezelés. A Cikatridina hüvelykúp hormonmentes megoldást nyújt az intim tájékon fellépő, szárazság okozta kényelmetlen, égő, viszkető érzésre.

Alkalmazása esténként, lefekvés előtt ajánlott!

Estrokad – hüvelykrém

Az Estrokad hüvelykrém használata ösztrogénhiány okozta kellemetlen panaszok esetén javallott. Hormonpótló hatásának köszönhetően hatékony segítséget nyújt a külső nemi szervek, alsó húgyutak és az ösztrogénhiányos bőr megbetegedéseinek esetén. Csökkenti a hüvelyszárazságot, az intim területeken fellépő égő, viszkető érzést. Kiegészítő kezelésként szolgál hüvelyi fertőzések esetén, illetve a hüvely területén végzett operációk előtt és után.

Santes – hüvelykúp

A Santes hüvelykúp hormonmentes megoldást nyújt hüvelyszárazság és a hüvelyhám sérüléseinek esetén. Hialuronsav tartalma mellett A és E vitamin is található benne, melyeknek köszönhetően regenerálja, hámosítja és hidratálja a hüvelyfalat, csökkentve ezzel a kellemetlen tüneteket és gyorsítva a sérült szövet gyógyulását. Ismert mellékhatása nincs.

Javasolt alkalmazása: Esténként, lefekvés előtt 1 db, 14 napig.

Kegel gyakorlatok

A Kegel gyakorlatok célja, hogy az elgyengült, megnyúlt medencefenéki izmokat feszessé tegye, ezáltal stabilabb támaszt nyújtva a méhnek, húgyhólyagnak, hüvelynek és a végbélnek. Minden életkorban végezhető a torna – akár prevenciós jelleggel is -, ám különösen a várandósság és a szülést követő hónapokban lehet hasznos. A terhesség során a hormonális változások és a méh megnövekedett súlya elgyengítheti a gátizmokat, így gyakran tapasztalhatók az inkontinencia kellemetlen tünetei, csakúgy, mint a méh és a húgyhólyag előreesése. A gátizmok tornáztatása és megerősítése hatékony megoldást jelent ezek ellen, nem beszélve a szexuális életre gyakorolt pozitív hatásáról.

A gyakorlatok menete:

  • Húzza össze és felfelé medencefenéki izmokat
  • Tartsa összeszorítva néhány másodpercig
  • Lazítsa el az izmokat
  • Rövid pihenő után ismételje meg

A Kegel gyakorlatok nagy előnye, hogy nem szükséges hozzájuk különösebb előkészület, a nap szinte bármely szakaszában „észrevétlenül” végezhetők, de alkalmazhatók kifejezetten erre a célra kifejlesztett, hüvelysúlyok is.

LadyPower Conus

A LadyPower Conus hüvelysúly segít, hogy az intimtorna során könnyebben koncentráljon az érintett izmokra, ezzel elkerülve azt, hogy a hasizmok bevonásával megnőjön a has űri nyomás és tovább gyengüljön a kismedence izomzata. A tampon formájú hüvelysúlyok használatával hatékonyabbá válik az intimtorna, illetve könnyebbé az „edzési rutin” kialakítása. Rendszeres használata esetén a gátizmok erősödése már heteken belül érezhetővé válik, melyet időről-időre le is tesztelhet a súlyok segítségével.

Hatásos kezelése a stressz inkontinenciának és nagyban hozzájárul a szexuális élet javulásához!

Kocka pesszárium

A kockapesszárium terápiával különböző mértékű méh-és hüvelysüllyedések kezelhetők hatásosan és műtéti beavatkozás nélkül. A hüvelybe helyezett, hajlékony és bőrbarát anyagból készült pesszárium segítségével a süllyedést elszenvedő szervek (hólyag, méh, végbél) visszahelyezhetők eredeti állapotukba a kiváltott vákuum hatásnak köszönhetően. Javasolt ezenkívül hüvelyszűkület és hegesedés kezelésére, illetve műtéteket megelőzően a szövetek előkészítésére.

Felhelyezését és eltávolítását a páciens saját maga is képes elvégezni, javasolt egész napra a hüvelyben hagyni és a pesszárium széleit ösztrogéntartalmú krémmel bekenni. Éjszakára eltávolítandó!

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az
alábbi elérhetőségen vagy foglaljon időpontot online!

Időpontfoglalás

Keresés

Legújabb bejegyzések