A hüvelyfal- és/vagy méhsüllyedés olyan probléma, amely sok nőt érint világszerte. Ez a kényelmetlen állapot akkor következik be, amikor a méh túlságosan lefelé mozdul, vagy a hüvelyfal alatti kötőszövet túlzottan megereszkedik. A süllyedéses panaszok jelentős kihívást jelenthet az érintettek számára, de szerencsére léteznek olyan hatékony kezelési lehetőségek, amelyek segíthetnek a tünetek enyhítésében.

A méhsüllyedés kialakulásának okai

A hüvelyfal- és/vagy méhsüllyedés kialakulásának okai

A méhsüllyedés kialakulása különböző tényezőktől függ. Az egyik leggyakoribb ok a szülés és a terhesség. Ekkor ugyanis a méh és a körülötte lévő szalagok fokozott nyomásnak vannak kitéve, és ez gyengítheti azokat. Ezen kívül a menopauza során az ösztrogénszint csökkenése is hozzájárulhat a süllyedéses panaszok megjelenésének kockázatához. Az elhízás, a nehéz fizikai munka és a krónikus köhögés szintén növelhetik a süllyedés kialakulásának esélyét.

Gyors és fájdalommentes megoldás!

Az érintettek gyakran panaszkodnak a hüvelyi nyomás érzésére, hátfájásra, valamint húgyúti problémákra. Szerencsére számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre a méhsüllyedés kezelésére. A konzervatív terápia, mint például a hüvelygyűrűk és a támogató pesszáriumok használata segíthet a tünetek enyhítésében és a probléma mértékének csökkentésében.

Az intimlézeres terápia egy másik hatékony módszer a hüvelysüllyedés kezelésére. Az intimlézer fókuszált hőenergiát használ a méh és a hüvely környezetének stimulálására. Ez segítheti a szövetek megerősítését és a kollagéntermelés fokozását.

A ProlapLase® egy olyan lézeres eljárás, mely során vágás nélkül, fájdalommentesen kezeljük a problémát. A tartós eredmény elérésének érdekében 3 lézeres kezelésre van szükség. A tünetek már az első alkalom után enyhülhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Süllyedéses panaszok kezelése – ProlapLase®

Süllyedéses panaszok kezelése – ProlapLase®

Tovább olvasom

Intimlézeres kezelés, technológia

Intimlézeres kezelés, technológia

Tovább olvasom

Egyéb, hüvely regenerálódását segítő módszerek

Egyéb, hüvely regenerálódását segítő módszerek

Tovább olvasom

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az
alábbi elérhetőségen vagy foglaljon időpontot online!

Időpontfoglalás

Keresés

Legújabb bejegyzések