Különösen a menopauza után a nők nagy része küzd hüvelyszárazsággal, amely nem csupán testi, de lelki tünetekkel is együtt jár és megkeseríti a mindennapokat. Nem kell azonban elviselnie ezeket a kellemetlen panaszokat. Létezik egy modern, fájdalommentes lézeres eljárás, amely rövid időn belül képes megszüntetni ezt az intim problémát.

A hüvelyszárazság orvosolhat

Melyek a tünetek?

Normális esetben a hüvely fala nedves és rugalmas. Hüvelyszárazságról akkor beszélünk, ha a hüvelyváladék optimális mennyisége lecsökken és a szövetek szárazak, vékonyak és dehidratáltak lesznek. Az érintettek égő érzésről, viszketésről és fájdalomról számolnak be. Ez az állapot nem csak szexuális együttlét közben okozhat gondot. Nehezítettek lehetnek olyan egyszerű hétköznapi tevékenységek is mint az ülés, a testmozgás vagy akár a vizeletürítés.

Milyen okok állnak a hüvelyszárazság háttérben?

Különböző fertőzésekre és számos betegségre reagál a hüvely a hüvelyváladék mennyiségének, színének, szagának, állagánk megváltozásával. A szerv belső felülete igen hormon-érzékeny, tehát a hormonszintváltozás komoly befolyással van az egészséges működésére. Az ösztrogén segít megőrizni az intim testrész hámjának épségét. Szintjének csökkenése erre a felületre is károsan hat. Ez az oka annak, hogy a hüvelyszárazság a nőknél a menopauza alatt vagy az után fordul elő leggyakrabban. Jelentkezhet ez az elváltozás azonban terhesség, szülés, különböző hormonális, autoimmun, nőgyógyászati, daganatos betegségek tüneteként és egyes műtétek után is.

A hüvelyszárazság kellemetlen tünetekkel jár

Mi a hatékony és tartós megoldás?

Egy modern kezelésnek köszönhetően nem kell együtt élni ezzel a nemkívánatos érzéssel. Ma már létezik egy korszerű gyógymód a női intim területek funkcionális és esztétikai megújítására. Az intimlézer az az eszköz, amely gyorsan, fájdalommentesen képes beavatkozni a folyamatba és megszüntetni az okokat. A bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostokat hő hatásával stimulálja, így segíti a hüvelyfal megfiatalítását. Hatására vastagabbá, rugalmasabbá válik a nyálkahártya és visszanyeri hidratáltságát, ezáltal pedig megszűnteti a hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit.

Hogyan történik a hüvelyszárazság kezelése?

Az eljárás általában 10-15 percet vesz igénybe. A szakorvos elsőként diagnosztizálja a problémát, ez esetben a hüvelyszárazságot, majd meghatározza a szükséges beavatkozási pontokat és beállítja a lézer paramétereit. A páciens részéről a terápia nem igényel előkészületet, fájdalommentes és semmilyen kényelmetlenséggel nem jár.

Miből áll az utókezelés?

Az intimlézeres beavatkozás nem igényel utógondozást. Egy napi érdemes tartózkodni a szexuális élettől és az ülőfürdőzéstől. Enyhe mellékhatások esetleg előfordulhatnak, amelyről szakorvosa felvilágosítja a kezelés után.

Az intimlézer megoldást jelent a hüvelyszárazságra

Mikorra várható a gyógyulás?

Már néhány hét elteltével tapasztalhatja, hogy tünetei jelentősen csökkennek vagy teljesen elmúlnak. Ennyi időre van szüksége a kollagénrostoknak az újratermelődéshez és az egészséges szövet kialakulásához. Megszűnnek a panaszok, elmúlik a szárazság, az égő érzés, a viszketés és a fájdalom. A hatékonyság érdekében a terápiát 3 alkalommal érdemes megismételni. Az eredmény 2-3 hónap után lesz teljes, hosszú távra szóló. Egyéni igényeknek megfelelően, egy év után egy fenntartó kezelés javasolt.

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az
alábbi elérhetőségen vagy foglaljon időpontot online!

Időpontfoglalás

Keresés

Legújabb bejegyzések