Dr. Tamás Nyirády obstetrician-assistant gynecologist

22 éves szülész-nőgyógyász tapasztalattal egy 90 éve működő, frissen felújított rendelőben várom a gyógyulni vágyókat. Általános szülészeti és nőgyógyászati praxisom mellett legújabb fejlesztésként kezdtem alkalmazni a Fotona cég Erbium-Yag lézerberendezését. Számomra különösen fontos, hogy pácienseim ne csak orvosi szempontból gyógyuljanak, hanem önbecsülésük, életminőségük is kiváló legyen, mindezt nemcsak kórházi kezeléssel és hosszas lábadozással elérve, hanem a leginnovatívabb módszereket alkalmazva. Örülök, hogy egy teljesen fájdalmatlan, lényegében mellékhatásmentes, diszkrét eljárást ajánlhatok betegeimnek, ami az országban és a világban is csak kevés helyen érhető el.

1970-ben születtem Kecskeméten. Általános és középiskolai tanulmányaimat is itt – a Zrínyi Ilona Általános Iskolában és a Bányai Júlia Gimnáziumban – folytattam. 1988-1994-ig a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karán Szegeden végeztem az egyetemet. Tanulmányaim során lehetőségem nyílt több alkalommal, összesen 6 hónap gyakorlatot Németországban Heidenheimben tölteni. Ezen kívül egy hónapot az Egyesült Királyságban Cardiff  mellett is szélesíthettem látókörömet. Az egyetem elvégzése után 1994-ben lokálpatriótaként visszakerültem Kecskemétre a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályára. Itt szereztem szakvizsgát 1999-ben. A szakvizsga előtt 2-2 hónapot töltöttem az Egysült Királyságban ahol sebészeti osztályon, valamint Ausztráliában Sydneyben ahol Nőgyógyászati Onkológián szerezhettem tapasztalatokat. A szakvizsga után maradtam a kecskeméti kórházban, ahol jelenleg részmunkaidőben dolgozom.

A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság „A” szintű ultrahangos vizsgájával rendelkezem.

Az elmúlt 20 évben Orvos Közgazdász és Angol-Magyar Szakfordító diplomát is szereztem.

Az Európai Szexuál Medicina Társaság akkreditált képzésével (Oxford 2008), majd sikeresen teljesített akkor először letehető nemzetközi szakvizsgájával 2012 decemberében Amszterdamban Szexuál Medicina Szakemberré váltam, mellyel a nemcsak a szebbik nem, hanem a párok férfitagjainak szexuális zavarait is orvosolhatom.

Nyelvismeretemnek és innovatív szellememnek köszönhetően számos új gyógyszer klinikai vizsgálatában vettem részt, melyek közül több már sikeres készítmény lett. Ezen munkám során fogamzásgátló, női és férfi szexuális problémákat gyógyító, inkontinenciát, jóindulatú méhdaganatot, valamint endometriosist kezelő gyógyszerek  piaci bevezetését megelőző fázis II-es és III-as vizsgálatokat végeztünk. Ezen munkámat – többek között – a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet mellett az USA egészségügyi hatósága (FDA) is ellenőrizte és rendben találta. Ezen munkám során nemcsak új gyógyszerek hatásmechanizmusát, de Magyarországon kevésbé vagy egyáltalán nem használt eljárásokat, protokollokat kellett elsajátítanom és a gyakorlatban alkalmaznom.

A korábbi nemzetközi gyakorlatokat sajnos idő hiányában nem tudtam folytatni, de nagyon lényegesnek tartom, hogy ne csak magyar, hanem nemzetközi kongresszusokon is részt vegyek, ott világújdonságokról halljak és ezen tudásomat betegeim javára fordítsam. Így jártam többek között a Nemzetközi Nőgyógyász Társaság Kongresszusán 2006-ban Kuala Lumpurban és 2012-ben Rómában. Az Európai Szexuál Medicina Társaság kongresszusain többször is ( Brüsszel,  Milánó, Malaga, Amszterdam, Isztambul) a figyelő hallgatóság létszámát növeltem. 2015-ben az Európai Nőgyógyászati Endoszkópos Társaság (ESGE) kongresszusán vettem részt. Az alsó húgyúti betegségek, inkontinencia témakörében 2008-ban Madridban és 2014-ben Brüsszelben is nemzetközi szakkongresszuson szélesíthettem látókörömet. Utazásaim során – személyes kapcsolatok révén – több kórházban is megfordultam a világon. Indiában Benareszben leprakórházban, Hong-Kongban nőgyógyászati onkológiai osztályon, Szingapúrban a világ legnagyobb Női és Gyermekkórházában  is bepillanthattam az ott folyó munkába. 2016 júniusában 1 hetes tanulmányúton jártam Németországban ahol Karlsruheben egy napig egy magán nőgyógyászati és tradicionális kínai orvoslás praxisban figyelhettem a kezeléseket,  valamint 4 napon keresztül a Giesseni Egyetem Nőgyógyászati Klinikájának munkájába kapcsolódhattam be aktívan.

Ezek után éreztem szükségét annak, hogy az egyik legújabb és legforradalmibb területen – a nőgyógyászati hüvelyi lézerterápiában – is betegeim szolgálatára lehessek.